lauantai 19. marraskuuta 2011

Harvahammas


Lapsettomuuden kanssa eläminen on jo itsessään tarpeeksi haastavaa. Välillä tuntuu kohtuuttomalta kun elämässä eteen heitetään muitakin vastoinkäymisiä.

Isänpäivän fiilikset kulminoituivat kohdallani siihen, että vuosikymmen sitten juuripaikattu takahampaani halkesi ja kirjaimellisesti tipahti pois. Olen viikon verran ravannut eri hammaslääkäreissä ja lopputulos näyttää vahvasti silta että loputkin juuret pitää kiskoa irti ja tilalle laittaa hammasimplantti. Tämä on kuulemma puolisen vuotta kestävä ja useita tuhansia euroja maksava prosessi. Siis mitä ihmettä?!! Olen liian nuori siihen että hampaani tippuvat suusta kolmekymppisenä. Ja sitä paitsi lapsettomuushoitojen ylirasittama taloutemme ei olisi tarvinnut yhtään enempää takaiskua. Mihin voin reklamoida?

3 kommenttia:

 1. Apua, onpas tilanne! Minulla on tässä(kin) asiassa pikkuisen samansuuntainen ongelma. Minulta nimittäin löytyy vielä yksi maitohammas! Hammaslääkäri on joka kerta siellä käydessäni sanonut, että on vain ajan kysymys milloin se putoaa tai täytyy ottaa pois. Siinä ei ole enää melkein ollenkaan juuria jäljellä ja se reikiintyy jatkuvasti eikä sitä siis voi edes juurihoitaa. Hammas on vielä sellaisella paikalla, että on kovalla kulutuksella syömisessä ja kun se putoaa/irroitetaan, implantti on myös minulle varmaan laitettava. Saattaisi se kolo näkyäkin, jos nauran tai muuten auon isommin suutani.

  Takaiskut tuppaavat aina kasaantumaan... :/

  VastaaPoista
 2. No huh..onpa erikoinen tilanne sinulla. Toivottavasti hammas pysyy aisoissa. Joo, takaiskut tuppaavat kasaantumaan. Töissäkin tuntuu nyt olevan kriisiä kriisin perään. Odotan sitä päivää kun hyvät asiat rupeavat kasaantumaan. Kyllä sekin päivä vielä meille koittaa :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi takahampaassa on se ihanuus, ettei loista ulkopuolisille, joten kiirettä implantin kanssa ei ole. Itseltä on poistettu toiseksi takimmainen hammas, sillä kuntoon saaminen oli mahdotonta. Alkuunsa olin varma että implantin tarviin ja haluan ja vaadin ja vaikka mitä, mutta nyt pari vuotta myöhemmin en edes mieti asiaa.

  VastaaPoista